Tantsujuht Maido Saar: soovin, et igal sammul oleks mõte sees

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse tantsupeo 7.-9. klasside rühmade juht Maido Saar kaks aastat tagasi üldjuhina noorte tantsupeol «Lävel».
Tänavuse tantsupeo 7.-9. klasside rühmade juht Maido Saar kaks aastat tagasi üldjuhina noorte tantsupeol «Lävel». Foto: Toomas Huik.

«Võimas!» ütles 7.-9. klasside tantsurühmade juht Maido Saar tantsupeo peaproovi kohta täna pärastlõunal Kalevi staadionil.

«On väga kauneid emotsioone, hetki, kus tuleb kananahk ihule. Siin on ilus kulminatsioon, siin on armastust, kurbust,» kirjeldas Saar etenduse «Meri» läbimängust jäänud muljeid.

«Merel» seilava tantsulaeva teise teki tüürimees jälgis peaproovis eelkõige omi tantsijaid ehk 7.-9. klasside noori. «Arvestades meie liigi eripära, peab ütlema, et peaproov läks noortel väga hästi,» kinnitas ta. «Lapsed on võimelised ennast kokku võtma.»

Saar märkis, et väikesi vigu peaproovis ikka oli ja enne esietendust teeb ta tantsijatele veel mõned märkused. Ta rõhutas, et üldmulje on siiski väga hea. «Loeb just tantsija emotsioon, mitte joonis.»

«Soovin, et igal sammul oleks mõte sees ja ma usun, et iga tantsija teab, mis see mõte on,» ütles Saar oma tantsupeosoovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles