Suur ühine pingutus – laulu- ja tantsupeoni on jäänud vaid 100 päeva!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XI noorte laulupidu.
XI noorte laulupidu. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Täpselt saja päeva algab laulu- ja tantsupeo nädal, mis tipneb reedest pühapäevani toimuva XXVI laulu- ja XIX tantsupeoga “Aja puudutus. Puudutuse aeg”. Allesjäänud 100 päeva on täis tihedat tööd. Enneolematult suur hulk koore, tantsurühmi ja orkestreid on teises eelproovis andmas viimast lihvi repertuaarile.

Esimeste eelproovide järel on kollektiivid saanud individuaalselt tagasisidet selle kohta, millele repertuaari omandamisel tähelepanu pöörata ning korraldajad pingutavad väga tõsiselt selle nimel, et võimalikult paljud saaksid tulla Tallinnasse pidu kohapeal kogema. Kindel on see, et sel korral saab laulu- ja tantsupeolisi olema taaskord rohkem, kui kunagi varem ning peoliste üldarv saab ületama 40 tuhande piiri. Peo korraldustoimkonna liikmete sõnul täpset peoliste hulka täna veel keegi öelda ei oska, kuna lõplik tõde selgub alles pärast teist eelproovi, kui kinnitatakse lõplikud peol esinejate nimekirjad. "Kogu meie töö on täna suunatud ainult sellele, et võimalikult suur hulk peolisi juuli esimesel nädalal Tallinnasse kohtuksid ning siin hästi vastu võetud oleksid.

Soovime,et peonädal võimalikult ladusalt ja turvaliselt kõigile sujuks ning et iga tulija tunneks, et ta on ühe väga suure pere liige, on siia oodatud ja tema peale mõeldud", rõhutavad korraldajad. Piletimüüjate sõnul on huvi läheneva laulu-ja tantsupeo piletite vastu üle aegade suurim – kokku on tänaseks müüdud juba üle 42 tuhande pileti.

XXVI laulu-ja XIX tantsupidu “Aja puudutus. Puudutuse aeg” toimub 4.-6. Juulini Tallinna Lauluväljakul ja Kalevi Keskstaadionil. Sõnad aeg ja puudutus on sel laulu- ja tantsupeol üsna algusest peale tihedalt kokku põimunud. Paraku on aga täna sõna “Puudutus” omandanud sootuks uue tähenduse, kui Ukraina sündmused meid sügavalt puudutavad ning tuletavad meile meelde seda, kui habras on see maailmakord, millele arvasime oma tuleviku toetuvat. Laulu- ja tantsupeo rahvast ühendav vägi on meile andnud jõudu ning suunanud me rahva saatust nii kütkeis kui vaba-aastail. Püsigu meil ikka meelest see vägev laulu-ja tantsupeo meie-tunne, mis ülevatel hetkedel igast minast ülemaks tõuseb ning ärgu olgu laulu- ja tantsupeol kunagi ruumi võitlustele või võidujooksule vaid ikka ainult meid rahvana ühendavale väele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles