TuleTulemise 4. päev - 18. juuni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sadala simman tõi rahvahulgad kokku

Palamuse hingekarjane Jaan Nuga andis hommikul kirikus teelistele kaasa mitu olulist mõtet, laulsime kaks väärikat laulu ja läksime läbi vihmasabina oma rataste (ja muude liikurite) juurde. Siiski ei hakatud enne liikuma, kui ka Lunge/Contra "Tule minemise" refrääni olime ära laulnud. Kolonni etteotsa asus komissar Diana Erikson ja peotule neljas tee oli alanud.

Vihm.

Änkküla-Patjala teeristis anti meile kaasa mitu kimpu piparmünti, ikka tee jaoks. Kulub ära.

Vihm. Vihm.

Kuremaa bussiootepaviljoni juures ootas tuld sadakond vihmapõlglikku inimest - tantsiti, lauldi, söödi plaadikooki ja joodi teed. Tule TV vaatajatel jäi see lustlik pidu nägemata, kahjuks ka Vello Pütsepa suurepärane akordionimäng.

Vihm. Vihm.

Uljas seltskond suundus Kuremaa mäele ja see pingutus tasus ära - heita säärane pilk kaunile kodumaale! Meie telenoortele lisandus Indrek Treufeldt.

Veidi päikest. Vihm.

Jõgeval paistis esiti, et selle tulevahetuse teeme päikeses, aga ei... Kõned ja etteasted olid sellest hoolimata pidulikud ja optimistlikud. Eraldi täname vahukoorega küüslaugusupi eest.

Vihm.

Laiuse poole sõtkudes kõrgus ühel hetkel me ees järgmine suur tõus - Laiuse mägi.  Kirjeldada vaadet sellelt oleks juba enese kordamine ja sõnadest tuleb puudu. Laiuse pastoraat, pärnaõietee (kindlasti ühelt kuulsatest Kaarli pärnadest), Urmas Himma voolikmetsasarve soolo kiriku kooripealt ja Emajõe Laulikute "Sind surmani" ja siis tuletamine kultuurimaja juures - pühendunud ja poeetiline. Tänu!

Laiuse linnusevaremete juures ühed laulsid ja tantsisid, teised said praavitada üht lipurattaist - kett vajas pingutamist.

Vihm. Vihm. Vihm.

Kantkülas ootas meid suur hulk Torma valla rahvast. Jagati tuld, musitseeriti ja täiendasime kalorivarusid.

Päike.

Nii palju tervitajaid kui Sadalas pole me veel kohanud. Neid oli tervest vallast ja kuuuldavasti kaugemaltki. Simmani kava oli nii põhjalikult tehtud, et simmanilt kippusid lahkuma vähesed. Ja taas - tuletulijatele millegipärast väga oluline - rikkalik ja maitsev õhtusöök!

Kummardus kapten Margitile ja ta Anule-abile, sest tänu teile oli tulesõit Jõgevamaal nõnda sujuv ja ohutu! Ka politseinik kinnitas sedasama.

Õhtu juba kuivatab.

Viies päev viib tungla juba Ida-Virusse. Tulge tee äärde või püsige Tule TV lainel, me lehvitame teile meelsasti!

Autor: Ants Johanson

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles