Laulupeo tuli jõudis viimaks Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupeo tuli on umbes 1000 kilomeetrit ratastel läbinud.
Laulu- ja tantsupeo tuli on umbes 1000 kilomeetrit ratastel läbinud. Foto: Jaanus Ree

Juba eeloleval reedel alustab laulu- ja tantsupeo tuli Viimsist oma viimase tulepäeva rännakut, sihiks kell 18.00 Kalevi staadionil toimuv tantsupeo avaetendus.

Tuletulemine on pärast pikka rännakut jõudnud viimaks Tallinnasse. Päev on täis peatuspaiku, kuhu on oodatud kõik huvilised tuletoojaid ja tuld tervitama.

Tuli jõuab 3. juuli õhtuks Viimsi Vabaõhumuuseumisse, kus päeva lõpetab simman.

Tuli hakkab 4. juuli hommikul Viimsist kell 9.25 liikuma.

Tule liikumise marsruut näeb välja järgnev:

  1. Laidoneri mõis, Sõjamuuseum – tuli jõuab kell 10.00.
  2. Metsakalmistu – tuli jõuab kell 10.55 (kohal oleme 25 minutit). Metsakalmistul antakse tuld käest kätte maestro Gustav Ernesaksa hauast teiste laulupidude üldjuhtide haudadeni.
  3. Gustav Ernesaksa kodu ja Ullo Toomi kodu (aadress: Oru 10) – tuli jõuab kell 12.00.
  4. Estonia teater – tuli jõuab kell 13.00 (kohal oleme 15 minutit).
  5. Raekoja plats – tuli jõuab kell 13.25 (kohal oleme 20 minutit). Raekoja platsil võtab sõna linnapea, esineb orkester, toimub tule käest kätte andmise ring.
  6. Stenbocki maja – tuli jõuab kell 13.55. Õuel tervitab tuld peaminister Taavi Rõivas.
  7. Toompea loss – tuli jõuab kell 14.10 (ette on nähtud pikem peatumine umbes üks tund). Tuld tervitab Riigikogu esimees Eiki Nestor ning aseesimehed Laine Randjärv ja Jüri Ratas. Tulemeeskond viib tule Pika Hermanni torni. Lossiõu on avatud külastajatele.
  8. Nõmme turg – tuli jõuab kell 15.50 (kohal oleme 20 minutit). Toimub simman, esinevad koorid ja tantsijad. Sealt edasi liigume Tondile, 1924. aasta 1. detsembri riigipöördekatse käigus hukkunud sõjakooli kadettide monumendi juurde, kuhu asetatakse lilled ja küünlaga peotuli ning kus on kohal Kaitseliidu auvahtkond.
  9. Lilleküla rongijaama jõuab tuli kell 16.50. Tegu on enne pidu viimase tulevahetusega. Viimase etapi Lillekülast Kalevi staadionile sõidavad TuleTulemise korraldajad Tartu Meeskooor Akadeemiline Emajõgi ja naiskoor Emajõe Laulikud.
  10. Kalevi staadion (avaetendus). Tuli jõuab Tantsupeo avaetendusele kell 18.00.

Laululavale jõuab tuli rongikäiguga laupäeval, 5. juulil, kui laulukaare alla ja lauluväljakule kogunevad tuhanded lauljad ja pealtvaatajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles