Video: mida Lotte laulupeol teeb?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lauluväljaku laulukaare taga avab laulupeoks uksed Premia Lottemaa, kus väikestel laulupeolistel on võimalik puhata, mängida, kohtuda Lotte juttudest ja multifilmidest tuttavate tegelastega. Postimees ajas Lottega juttu - vaata, kes koos temaga mängima tulevad ning millise leiutisega lastealal tutvuda saab!

 Premia Lottemaal on ka politseipunkt kaotatud-leitud lastele ja nende vanematele ning eraldi soojustuse ja valgustusega telk beebide toitmiseks ning mähkimiseks.

Lasteala on küll piiretega turvatud, kuid ei ole mõeldud lastehoiuna ning sinna on oodatud lapsed koos vanematega. Selleks, et vanemad saaksid pidustustel toimuvaga siiski pidevalt kursis olla, on neile Premia Lottemaal eraldi istumisala, kus on ekraanidelt võimalik laval toimuvat reaalajas jälgida.

Premia Lottemaa asub Tallinna lauluväljaku laulukaare taga ning on avatud 5. juulil 15.00 – 00.00 ja 6. juulil 13.00 – 21.00.

XXVI laulu- ja XIX tantsupidu

Laulupeo esimene kontsert «Aja puudutus» toimub laupäeva, 5. juuli õhtul Tallinna Lauluväljakul. Pidulikule laulupeo avatseremooniale ühendkooride ja laulupeo tule süütamisega tuletornis järgneb erakordne valikkooride kontsert. Laval on üle 7000 laulja, kes esitavad 25 tuntud ja armastatud teost laulupidudelt 1869-2009, teiste hulgas nii Kuniledi/Koidula «Sind surmani», Saebelmanni/Ruubeli «Kaunimad laulud» ja Härma/Haava «Ei saa mitte vaiki olla» kui ka Naissoo/Lemberi «Koolikell», René Eespere «Ärkamise aeg» ning Tõnis Mägi «Koit».

Laulupeo teine kontsert «Puudutuse aeg» toimub pühapäeval, 6. juulil. See on harjumuspärane laulupeo suurkontsert, mis algab keskpäeval ja ulatub õhtusse. Laval esinevad erinevad kooriliigid ja orkestrid ning kontserdi lõpus kõlab ühendkooride esituses nii selle peo nimilugu «Puudutus» kui ka armastatud «Ta lendab mesipuu poole» ning «Mu isamaa on minu arm». Kavas on palju uudisloomingut – esitusele tuleb 14 selle laulupeo jaoks kirjutatud uudisteost ning palju uusi seadeid.

XXVI laulu- ja XIX tantsupidu toimub Tallinnas 4.-6. juulil 2014. Laulupeo kunstiline juht on Hirvo Surva. Tantsupeo pealavastaja on Maido Saar, muusikajuht on Toomas Lunge ning ideekavandi ja loo autor on Sten Weidebaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles