Postimehe superpildilt leiab peoline end ka pärast laulupidu

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Endel Grensmanni selja taga on imefoto, mille peal on peoliste näoilmed eristatavad.
Fotograaf Endel Grensmanni selja taga on imefoto, mille peal on peoliste näoilmed eristatavad. Foto: Martin Ilustrumm

[Kasuta pildi sisse liikumiseks kas hiire rulli või pildil asuvat +/- märke.]

  • Superpilti täisekraani suuruselt saad vaadata vajutades siia

  • Kui pildi vaatmiseks muud võimalused ei töötanud siis vaata pilti siit

    Kuna kõik me ei mahu laulukaare alla telekaamerate ja fotograafide silme ette, aitab Postimees teil kõigil end pärast suurt pidu superpildi abil üles leida ja imekaameraga peo ajal lustida.

  • Fotograafid Endel Grensmann ja Rainar Kurbel on superpildi meistrid. Endel on suutnud kümned tuhanded peolised ühele pildile püüda nii 2007. kui ka 2009. aastal. Ja mitte täpikeste, vaid emotsioonikurruni äratuntavalt.

    Endel teeb koos Rainariga Postimehe palvel nii laupäevasest kui ka pühapäevasest laulupeokontserdist ülisuure pildi, mida tavaliste vahenditega teha ei saa teha. Isegi digiajastul. Tema võimuses on pildile haarata inimesed vaateväljal enam kui 200 kraadi ulatuses, kusjuures tema kuus kaamerat teevad ära 52 tavakaamera töö.

    Fotograaf Endel Grensmanni selja taga on imefoto, mille peal on peoliste näoilmed eristatavad.
Foto:
    Fotograaf Endel Grensmanni selja taga on imefoto, mille peal on peoliste näoilmed eristatavad. Foto: Foto: Martin Ilustrumm

    Keeruliseks teeb ühispildi see, et kogu rahvasumm ei püsi ju paigal. Seetõttu ei tule ajanihe mitte üksikute kaadrite, vaid ühe-teise-kolmanda inimkobara vahel ja esimesel pildil võib olla lõbusamal juhul kellelgi kaks pead.

    Üldpildi parandamine ja sättimine võtab Endli sõnul paar nädalat, aga parandamata kujul saate meie lugejatena esimese emotsioonipildi kätte nii pühapäeva kui ka esmaspäeva hommikul. «Põlv muidugi väriseb! Teeks siis sellist pilti iga päev! See ime juhtub iga viie aasta tagant,» räägib Endel.

    Et pildile jääda, tasub lihtsalt oma kohal istuda ja kahel päeval kontserte kuulata. Laupäeva õhtul pole ootamine pikk, pühapäeval tuleb õhtusel kulminatsioonihetkel naeratada ja lehvitada sinimustvalgeid tuletorni poole.

    Ja veel – laulukaare kõrval ootab teid meie 360 kraadi ulatuses pöörduv uue põlvkonna videokaamera, internetipõhine multimeedia väljund, mis võimaldab videos üle kogu platsi ringi vaadata, nii et vaataja asuks ise justkui video sees, ning muuta vaatenurka kogu ülekande vältel.

    Ja olulisim. Postimehe suur sinine telk ootab teid Oru väravas, kohe laulude ja kümnete tuhandete kaaspeoliste kõrval. Tulge, puhake jalga kott-toolidel, mängige noolemängu, vestelge meie ajakirjanikega.

    Oru väravas on avatud Postimehe telk, kus saab end stendi taga lehe esikaanele pildistada. Foto:
    Oru väravas on avatud Postimehe telk, kus saab end stendi taga lehe esikaanele pildistada. Foto: Foto: Tairo Lutter


    Et pidu ei mööduks pangaautomaadi järjekorras, varuge parajalt sularaha, et osta jäätist ja kalja ning teha meie telgis laulupeohinnaga Postimehe tellimus – 5 euro eest kuus. Telgist saate meie poolt kingituseks kaasa võtta Postimehe esikülge kujutava stendi juures tehtud pildi, kus teenite oma näoga tantsu- ja laulupeo kõige helisevama hääle ja lustakamate jalakeste tiitli.

    Oru väravas on avatud Postimehe telk, kus saab end stendi taga lehe esikaanele pildistada.
Foto: Tairo Lutter
    Oru väravas on avatud Postimehe telk, kus saab end stendi taga lehe esikaanele pildistada. Foto: Tairo Lutter Foto: Pm
    Kommentaarid
    Copy
    Tagasi üles