Meditsiinitoimkonnalt on abi vajanud ligi 2300 inimest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupeo rongkäik liigub lauluväljaku poole. Kas leiad ennast üles?
Laulu- ja tantsupeo rongkäik liigub lauluväljaku poole. Kas leiad ennast üles? Foto: Liis Treimann

Laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistus oli täna hommikuks saanud kokku ligi 2250 pöördumist, haiglasse on suunatud 40 peolist.

Seoses suurte rahvahulkade liikumisega linnas ja kogunemistega ühes paigas kutsub meditsiiniteenistus peo külastajaid üles senisest suuremale tähelepanelikkusele, sest sellistel puhkudel võivad õnnetused kergemini juhtuda.  

«Kuna rahvast on nii palju, siis tänavu on erakordne see, et meie poole on mitmetel kordadel pöördutud näiteks vigastustega, mis on tekkinud sellest, et inimesed on omavahel lihtsalt kokku põrganud,» rääkis laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistuse juht Erik Velleramm.

Haiglasse läbivaatusele suunati umbes 40 peolist. «Tänavu on olnud rohkem ka tavapäraseid vigastusi nagu nikastused, kerged hõõrdumised, päikesepõletused ja mõned südamerütmi häired. Eilsel tantsupeo peaproovil libises üks väikelaps tribüünilt alla. Tegemist oli õnneliku õnnetusega ja pärast läbivaatust haiglas, lubati ta koju,» selgitas Velleramm.

Erik Velleramm paneb kõikidele peolistele ja eelkõige lapsevanematele südamele, et nad ei kaotaks peosaginas valvsust. «Kuna tegevust ja inimesi on peol palju, kipub tähelepanu ka täiskasvanutel tihti hajuma. Lapsevanematel soovitame jälgida oma laste tegevust peo ajal nii laulu- kui ka tantsuväljakul,» muretses Velleramm.

Peo meditsiinitoimkond julgustab pealtvaatajaid vajadusel meditsiinitöötajatelt abi paluma. Lauluväljakul on platsil ligi 50 ning tantsuväljakul pea 30 meedikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles