Tõenäoliselt suurim laulupeofänn on pärit Malaisiast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malaislane See Xien Thean (28) teab peast 103 hümni. Üks neist on Eesti oma, mida ta veatult laulupeol, Eesti lipp käes, valged riided seljas, kaasa laulis.

Malaislane See Xien Thean (28) oskab peast laulda 103 hümni. Üks neist on Eesti hümn, mida ta veatult laulupeol, Eesti lipp käes, valgest linasest kangast riided seljas, laulis.

See Xien nägi laulupidu internetis Youtube’is mõni aasta tagasi. Sellest ajast alates on Dubais töötav jurist unistanud sellest, et ühel päeval ka eestlastega rahvuslaule laulda saaks. Eestisse saabuski ta esimest korda eelmisel neljapäeval spetsiaalselt laulupeoks.

«See ületas kõik mu ootused,» ütles ta. «Oli väga selge, kui uhked ja õnnelikud olid inimesed selle üle, et nad on eestlased. Oli ilmne, kui palju tahavad nad vabadust, oma kodumaad ja kultuuri pühitseda.» See Xien ütles, et laulupeol oli lihtne rahvaga üheks sulanduda.

Kas tundsid end lõpuks ka eestlasena?

Üpriski jah!

Mida sa oma sõpradele laulupoest räägid? Mis meelde jäi?

Sa mõtled, peale selle, et 30 000 inimest laulis kaare all täiesti täiuslikult? Või et nägin seal tõenäoliselt kõige suuremat kätelainetust üldse?

Mis su lemmiklaul oli?

Kõige erilisem hetk oli ilmselt see, kui Tõnis Mägi laulis «Koitu». Ma ei õppinud kahjuks selle laulu kõiki sõnu veel selgeks, aga ma teadsin viisi ja laulsin raamatust sõnu vaadates kohe südamest kaasa. Mul oli tunne, nagu läheksin emotsioonidest lõhki sel hetkel.

Miks sa 103 hümni laulda oskad?

Sest mul oli igav. Ausalt. Ja see aitab mul inimestega tuttavaks saada.

Laulad neile tervituseks nende hümni?

Umbes nii jah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles