Laulu- ja tantsupeol müttavad välismaa vabatahtlikud

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupidu aitab korraldada 15 välismaa vabatahtlikku, nende hulgas Leo Martin (paremal)Prantsusmaalt ja Juste Vazgyte Leedust. 
lt/Foto:LIIS TREIMANN
Laulu- ja tantsupidu aitab korraldada 15 välismaa vabatahtlikku, nende hulgas Leo Martin (paremal)Prantsusmaalt ja Juste Vazgyte Leedust. lt/Foto:LIIS TREIMANN Foto: Liis Treimann.

Tänavusel laulu- ja tantsupeol juhatavad supijärjekorra kätte ja panevad tantsusammude sihid paika 15 vabatahtlikku kümnest Euroopa riigist.

Noored tulevad Austriast, Rootsist, Itaaliast, Hispaaniast, Bulgaariast, Lätist, Leedust, Suurbritanniast, Kreekast, Ungarist ja Prantsusmaalt. Näiteks täna pandi Kalevi staadionil paika maamärgistust.

Peopäevadel saab vabatahtlike põhiülesanne olema välisesinejate ja ka pealtvaatajate suunamine ja juhendamine. Nad peavad jälgima, et iga osavõtja oleks õigel ajal õiges kohas. Neid võib märgata nii rongkäigus kui ka festivali areenidel - lauluväljakul ja Kalevi staadionil.

Tegevuse planeerimise koosolekul olid noored veidi segaduses: kuidas juhendavad nad teisi, kui avastavad isegi iga päev midagi uut? Leo Martin Prantsusmaalt arvas siiski, et küll neile kõik selgeks saab ja kui vaja, saab ikka kellegi käest abi küsida.

Kui näiteks Leedu tüdrukule Juste Vazgytele on eelkõige tantsupeotraditsioon tuttav ka kodumaalt, siis Martin on pidu näinud vaid videolindilt. Mõlemad usuvad, et kohapeal on ikka täitsa teine tunne.

Noored viibivad Eestis juba 1. juunist. Nähtud on nii jaanipäev, Eesti saunakombed kui Tartu laulupidu. Esimesed nädalad möödusid eesti keelt, multikultuurses keskkonnas töötamist, meeskonnatööd jmt õppides.

Tegemist on esmakordse grupiviisilise Euroopa Vabatahtliku Teenistuse projektiga Eestis, mida vahendab MTÜ Continuous Action, mis on mõeldud Eesti kultuurist ja traditssioonidest huvitatud välismaalastele. Projekt on ellu viidud Euroopa Ühenduse programmi Euroopa Noored toetuse abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles