Laulupeol käis rekordarv inimesi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Raigo Pajula

Tänavusel laulupeol oli taasiseseisvumise järel rekordiline arv lauljaid ja pealtvaatajaid.

Rahvusringhäälingu teatel oli eilsel, laulupeo esimesel kontserdil 75 000 lauljat ja pealtvaatajat ning tänasel, laulupeo 2. kontserdil üle 100 000 laulja ja pealtvaataja.

Laulupeo sihtasutuse pressiesindaja Kristo Mäe teatel külastas kolme päeva jooksul laulu- ja tantsupidu 153 900 piletiga pealtvaatajat. Kõik kolm tantsupeo etendust olid täissaalile, neist igal 11 300 piletiga pealtvaatajat.

Laulupeo esimesel päeval käis 52 000 piletiga külastajat ja tänasel, teisel päeval 68 000 piletiga külastajat. Lisaks peo osalised, nende õpetajad ja saatjad.

Eesti taasiseseisvumise järel pole laulupidudel kunagi nii palju rahvast olnud.

Kuigi laulupeo ametlik osa sai läbi, jätkasid ühendkoorid laulukaare all rahvalike laulude laulmist.

Täpselt kell 19.16 lõppes Tallinna lauluväljakul 25. laulu- ja 18. tantsupidu «ÜhesHingamine», kus osales kokku üle 37 000 laulja, tantsija ja instrumentalisti koos saatjatega.

Peo juhatas 2. juulil sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgnes kolm tantsupeo etendust «Meri» ja kaks päeva kestev laulupidu. Tantsupeo idee autor oli Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht oli Ants Soots.

Laulu- ja tantsupeol «ÜhesHingamine» osales 864 koori ja orkestrit 26430 laulja ja pillimängijaga ning 534 tantsu- ja võimlemisrühma kokku 7460 tantsija ning võimlejaga.

Samuti osales 41 väliskollektiivi 1340 laulja, tantsija, võimleja ja orkestrandiga Ameerika Ühendriikidest, Belgiast, Hispaaniast, Kanadast, Norrast, Rootsist, Saksamaalt, Soomest, Suurbritanniast, Taanist, Ukrainast, Ungarist ja Venemaalt.

26. laulu- ja 19. tantsupidu toimub 4.-6. juulil 2014 ning järgmine noorte laulupidu erakorraliselt 2011. aastal, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles