Noorte laulu- ja tantsupeol osaleb umbes 34 000 esinejat

laulupidu.postimees.ee
Copy
Laulupidu 2019
Laulupidu 2019 Foto: Sven Zacek

Noorte laulu- ja tantsupeole on tulemas ligi 34 000 esinejat, kuhu kuulub üle 22 600 koorilaulja ja pea 2300 sümfoonia- ja puhkpilliorkestri muusikut. Tantsupeol osaleb laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Margus Toomla sõnul 559 kollektiivi, kuhu kuulub 8342 tantsijat ja võimlejat, ning rahvamuusika peol osaleb 83 kollektiivi, kus mängib üle 800 pillimängija.

«Korralduslikus mõttes oleme me neid numbreid terve kevade oodanud,» sõnas Margus Toomla, ning lisas, et nüüd selgub lisaks tantsijate ja muusikute arvule lõplikult ka saatjate arv, kes korralduslikus mõttes lähevad niisamuti osalejate alla. «Kui osalejad täpselt teada, saame hakata majutust pakkuvaid koolimaju ette valmistama ning teha viimased rongkäiguga seonduvad planeerimised. Niisamuti ootavad seda infot ka koolikokad ja väljaku toitlustajad, kes samuti saavad täpsemaid plaane tegema asuda.»

Kuna meid on kokku nii toredalt palju, on oluline lisaks laulusõnadele ja tantsusammudele silmas pidada ka muud olulist organisatoorset infot. «Peo nädalal saabub Tallinnasse väga palju inimesi, ning õiges ja ühises teadmises liikumine on väga oluline,»sõnas muusikatoimetaja Kersti Seitam, kes ühes tantsutoimetaja Vaike Rajastega hetkel osaleja meelespead koostab.

Lähinädalatel on nii kollektiivide postkastidesse kui kodulehele oodata palju hädavajalikku korralduslikku infot, mida kõik osalejad võiksid jälgida, et omada ülevaadet näiteks proovide aegadest, kohtadest või ka liiklust puudutavatest küsimustest.

XIII noorte laulu- ja tantsupidu «Püha on maa» toimub 30. juunist 2. juulini Tallinnas. XIII noorte laulupeo kunstiline juht on Pärt Uusberg ning XIII noorte tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman. Rahvamuusikapeo üldjuht on Juhan Uppin.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles