Laulu- ja tantsupeo ajal on Tallinna ühistransport kõigile tasuta

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tänavune laulupeo rongkäik toimub nagu mullu ja muistegi, suured teetööd seda ei sega.  
Tänavune laulupeo rongkäik toimub nagu mullu ja muistegi, suured teetööd seda ei sega.  Foto: Eero Vabamägi

Noorte laulu- ja tantsupeo kõigil kolmel päeval on Tallinna ühistransport kõigile inimestele tasuta, samuti avatakse peopaikadesse viivad süstikbusside liinid ning tihendatakse oluliselt teiste liinide graafikuid.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA juhataja Margus Toomla (SDE) sõnul saabub peo ajaks Tallinna enam kui 30 000 noort lauljat ja tantsijat. «Tantsijad saabuvad pealinna 27. juunil, et alustada proovidega harjutusväljakutel, 30. juunil jõuavad siia ka lauljad. Seega on meie linnaruumis nädala vältel liikluses tuhandeid noori ja lapsi, kes liiguvad harjutus- ja ööbimiskohtadesse ning peopaikadesse. Peame arvestama, et paljud neist ei ole harjunud suurlinna liiklusega – seega palume kõigil olla sel ajal liikluses äärmiselt tähelepanelikud,» rääkis Toomla.

Abilinnapea Vladimir Svet (KE) hoiatas, et peopaikadesse ei maksa sõita autoga, selle asemel tuleks kasutada muid liikumisvõimalusi. Ei tantsu- kui ka laulupeol ei ole korraldatud parkimist. Tantsupeo ajal on Juhkentali tänav autoliiklusele suletud ja laulupeo ajal on lauluväljaku piirkonnas mitu tänavat suletud. Parkida ei saa ka Smuuli ega Pirita teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles