Laulu- ja tantsupeol näeb vaid korduvkasutatavaid nõusid

Madis Kartau
, ajakirjanik
Copy
Noorte laulu- ja tantsupeol kasutatava pandinõude süsteemi tutvustus. 
Noorte laulu- ja tantsupeol kasutatava pandinõude süsteemi tutvustus. Foto: Kermo Benrot

Noorte laulu- ja tantsupeol «Püha on maa» ei ole kohta ühekordsetele nõudele, toitu ja jooki pakutakse vaid korduvkasutatavatest anumatest.

«Seekordsel peol astume sammu rohelisema tuleviku suunas ning peseme nõud pärast söömist-joomist puhtaks,» ütles Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum.

Seoses sellega tuleb pesta üle 162 000 supikausi, sest just nii palju portse jagatakse osalejatele. Lisanduvad nõud, mida kasutavad teised toitlustajad.

Esinejate supid valiti Põltsamaa tehases välja õpilaste abiga. Sõelale jäid seljanka, frikadellisupp ja kanaborš, taimetoitlastele lihata borš ja nuudli-köögiviljasupp.

«Kõige pöörasemad saavad olema laupäev ja pühapäev, kui lauluväljakul on kohal nii lauljad kui ka tantsijad, varasema kogemuse põhjal otsustades kokku 100 000 inimest,» nentis Weidebaum. «Aga uues süsteemis pole midagi keerulist, tuleb vaid paluda inimestel teha üks lisaliigutus: selle asemel, et visata kasutatud nõu prügikasti, otsige üles roheliste siltidega telk, ulatage nõu üle leti ja saate kaks eurot tagasi.» Kaks eurot on pandiraha, mis lisatakse ostetava toidu ja joogi hinnale. Söögiriistadele pant ei lisandu, kuid need tuleb samuti tagastada Panditopsi telki. Esinejaid uus kord ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles