NÄDALA PERSOON Pärt Uusberg: loodan, et eesti keel kestab igavesti, aga see sõltub meist (1)

Betty Ester-Väljaots
Copy
Pärt Uusberg proovis kaks korda lavakunstikooli pääseda, aga on tagantjärele õnnelik, et teda vastu ei võetud. «Tookord olin sellest küll löödud, aga praegu olen väga tänulik, et saan oma elupäevi siduda muusikaga, mis on mulle kallimaist kallim.» Järgmisel pühapäeval astub ta Gustav Ernesaksa varjust välja, noorte laulupeokoori ette.
Pärt Uusberg proovis kaks korda lavakunstikooli pääseda, aga on tagantjärele õnnelik, et teda vastu ei võetud. «Tookord olin sellest küll löödud, aga praegu olen väga tänulik, et saan oma elupäevi siduda muusikaga, mis on mulle kallimaist kallim.» Järgmisel pühapäeval astub ta Gustav Ernesaksa varjust välja, noorte laulupeokoori ette. Foto: Madis Veltman

Koroonapandeemia pärast aasta võrra edasi lükatud noorte laulu- ja tantsupidu on veel vaid nädala kaugusel. Laulupeo «Püha on maa» kunstilisel juhil Pärt Uusbergil on eelproovide järgi rõõm teatada, et koorilaul elab koroonaüksindusest hoolimata täitsa kenasti. Pisikesest peale laulupidudel laulnud ja 2019. aasta laulupeol dirigeerimise debüüdi teinud helilooja ja koorijuht ütleb end olema rõõmus, et sai anda oma panuse traditsiooni, mille osa on lapsest saati olnud.

Tegin varateismeliste tuttavate seas küsitluse, kes on praegu äge tegija muusikas. Tütarlapsed karjatasid ühest suust: «Pärt Uusberg!» Kas pole meelitav?

Ei oskagi seda kuidagi kommenteerida. Meelitavalt üllatav. Ju oli siis tegu koorilauljatega.

Kas teadsite, et teil on oma fänkond? Mis te arvate, kes on teie kuulaja?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles