Suur tahtmine tõi Narva mudilased laulupeole (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva mudilaskoor astub laulukaare alla erkrohelistes kleidikestes.
Narva mudilaskoor astub laulukaare alla erkrohelistes kleidikestes. Foto: Erakogu

Narva muusikakooli mudilaskoor valmistus ettelaulmiseks pikalt, sest lisaks viiside selgeks saamisele oli vene emakeelega lastel tükk tegu tekstide mõtte mõistmisega. Vaev tasus aga ära ja nüüd ootavad nad väga päris peol laulmist.

Koori dirigendi Inna Fefilova jutu järgi oli neil linnas omal ajal palju rohkem laululapsi. «Praegu on neid tunduvalt vähem kui siis, kui mina 1981. aastal seal tööle hakkasin. Aga praegu sünnib Narvas üldse väga vähe lapsi ja seetõttu liideti ka 1976. aastal asutatud kooristuudio muusikakooliga. Nüüd on mul 35 last, kellest laulupeole läheb 22 – osa sõidab sel ajal ära ja osa ei saanud viit laulu selgeks,» rääkis Fefilova ja lisas, et seni pole olnud laulupidu – ka üldlaulupidu –, kus tema koor poleks osalenud.

Viie laulu õppimist alustasid mudilaskoori lapsed juba sügisel. «Väga ilusad laulud on,» lausus dirigent. «Laulupeole valitakse alati ilusad laulud, aga sel aastal oli meil tekstiga probleeme. Lõpuks saime siiski selgeks ja öeldi koguni, et meil on hea eesti keel.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles