Video Rongkäigu korraldaja: see on puhas Exceli töö, et inimesed tänavatele mahutada

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Noorte laulu- ja tantsupidu: rongkäik.
Noorte laulu- ja tantsupidu: rongkäik. Foto: Tairo Lutter

Kui pealtnäha tundub üks laulupeo ülevatest meeleoludest kantud rongkäik sujuvat kui õlitatud masinavärk, siis tegelikkuses peitub selle taha pikk ning põhjalik töö. Laulupeo rongkäigu üks korraldajatest Ivar Kaldam tunnistas, et tegelikult on see rongkäigu korraldamine puhas Exceli töö ja kaardi mõõtmine, et inimesed nendele tänavatele ära mahutada.

«Tuleb vaadata tänavate laiust – kas saab 2 kolonni panna kõrvuti või mitte,» selgitas Kaldam.

Kaldami jaoks oli seesuguse rongkäigu korraldamine esmakordne kogemus, kuid ta tunnistas, et ehkki elevus tänase päeva tõttu oli suur, õnnestus tal öösel siiski paar tunnikest ka magada.

Kuna meeskond on olnud suurepärane ning eeltöö korralikult tehtud, sai täna juba südamerahuga toimuvat jälgida. «Väga hea tunne on rongkäiku vaadata. See algas õigel ajal ja ma loodan, et tempo on ka õige, et jõutakse õigel ajal ka kontserdile, see on peamine. Õnneks on mul väga hea meeskond seljataga.»

Selleks aga, et üle 30 000 inimese sujuvalt sammuma panna, peavad Kaldami sõnul kõik ajast kinni pidama ning seega hakati ka varahommikul juba kogunema. «Kõige varem oli rongkäigus kohal Harjumaa kella kaheksast. Aga siin on ikkagi üle 30 000 inimese ja mida rohkem on inimesi, seda pikem on paraku ka ooteaeg.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles