VIDEO Alar Karis: laulu- ja tantsupidu aitab kindlasti kaasa lõhede vähendamisele ühiskonnas (12)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Alar Karis ja Sirje Karis laulupeol.
Alar Karis ja Sirje Karis laulupeol. Foto: Teele Toova

Tänasel laulupeol tervitasid peolisi ka president Alar Karis ja Sirje Karis. President sõnas, et emotsioonid on ülevad. 

President sõnas, et on küsimatagi selge, et laulu- ja tantsupeo ajal on emotsioonid ülevad. «On vahva pidu ja ilm ka ikkagi natukene lubab seda rongkäiku pidada. See on väga ülev tunne.»

«Esimest laulupidu ma ei mäleta, sest esimesele ma ei saanud, kuna ma ei läbinud seda sõela. Aga viimast korda käisin ma üle-eelmisel laulupeol. Laulsin laulukaare all kooris,» sõnas Karis, lisades, et eriti aktiivselt ta kooris laulmas ei käinud. «Käisin ainult mõnedes proovides ja siis tulin ja laulsin.»

Küsimusele, et kui noori vaadata, siis kas tundub, et Eesti tulevik on heades kätes, sõnas president, et on küll. «Kui te kaamera ära pöörate minu pealt ja vaatate neid noori, siis saate aru, et need on väga toredates ja rõõmsates kätes. Minu soov on, et see rõõmus meel jõuaks igapäevaellu ka siit samast lauluväljakult,» ütles Karis. 

Kas laulu- ja tantsupidu on ehe näide sellest, et olenemata eriarvamustest hoiab eestlane kokku? «Hoiab kokku. Ja eks laulupidu ja tantsupidu ongi see koht. Ei saa kahjuks laulu- ja tantsupidusid igapäevaselt pidada, aga eks ta kindlasti aitab kaasa, et natukenegi neid lõhesid vähemaks teha.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles