VIDEO Briti suursaadik eesti keeles rääkides: tänane on uskumatu (1)

Copy
Briti suursaadik Ross Allen.
Briti suursaadik Ross Allen. Foto: Pilt videost

Briti suursaadik Eestis Ross Allen sõnas lauluväljakul, et tema jaoks on laulupidu väga muljetavaldav ning ta loodab, et laulab laulukaare all peagi ka ise. 

«Täna on minu esimene kord siin Tallinnas suurel laulupeol ja see on väga vapustav kogemus. Ilm on natukene nagu Briti ilm, aga pole viga,» muigas Allen, kes on enda sõnul varem laulnud Öölaulupeol ning kahel korral ka Järvamaa laulupeol: üks kord Koerus ja teine kord Paides. 

Allen tõi välja, et tema lemmikuteks lauludeks on laulupeol klassikud: «Koit» ja «Elu on voolamine». 

«See on nii muljetavaldav. Ma olin eile tantsupeol ja see oli väga-väga hea. Täna hommikul ma vaatasin koos perega rongkäiku ja see oli ka väga hea. Aga tänane on uskumatu, nii palju inimesi. Ma armastan Eesti kultuuri, laulmist, seega täna on väga eriline päev mulle,» sõnas suursaadik. 

Võrreldes laulupidu Briti kultuuriga, kasvõi näiteks jalgpalliga, kus samuti rahvas üheskoos laulaba, sõnas Allen, et ta arvab, et lauluväljakul on rohkem inimesi kui Wembley staadionil. «Aga see on nagu jalgpalli tribüün,» ütles Allen, viidates laulukaarele. «Loodetavasti üks päev ma istun seal ja laulan koos Kalamaja segakooriga,»

Tagasi üles