VIDEO Eksminister Järvan: lapsepõlve parimad kogemused on pillimänguga (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Endine IT- ja ettevõtlusminister Kristjan Järvan (Isamaa) märkis, et ta ei tea kedagi, kellele ei läheks «Ta lendas mesipuu poole» hinge.

Kuigi Sakala korporatsiooni meeskoori kõigidesse proovidesse Järvan ministriameti kõrvalt ei jõudnud, siis 12-aastane muusikakooli kogemus jättis siiski positiivse jälje ning mööda laulmist ette ei tule.

«Eks ma laulma hakkasin imikueast saati. Aga ühel hetkel muusikakooli haridus võimendas seda - natuke viisi pidamist. Võibolla kolmandas klassis näitas õpetaja trombooni pilti ja ütles, et hakkad trompetit õppima,» meenutas Järvan. Ta mängis nii erinevates koorides kui ka bigbändides ning tõdes, et just pillimänguga seostuvad temaga lapsepõlve parimad kogemused ning see on jäänud tema kõrvale ka edaspidises elus. «Pillimäng paneb südame rõkkama.»

Küsimusele lemmiklaulude kohta tõi Järvan välja, et üldkooridega lauldavad laulupidude suured hitid lähevad hinge. «Ma ei tea kedagi, kellele mesipuu ei tooks pisarat silma. Pillipuusikast Heino Elleri teosed, mis on puhkpilliorkestrile ja sümfooniale seatud, on midagi, mis seda ürgset tunnet, samastumist ja hingeliigutavat toovad.»

Vaata pikemalt videost!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles