Koorijuhid jäid tänavuse laulupeoga täielikult rahule

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Valter Soosalu sõnas, et vihm pani inimesed veelgi võimsamalt l­aulma. 
Valter Soosalu sõnas, et vihm pani inimesed veelgi võimsamalt l­aulma. Foto: Tairo Lutter

Kaks laulupeo dirigenti sõnasid laulupeole järgneval päeval Postimehele, et nemad jäid laulupeoga rahule ning vihm muutis lauljad veelgi ühtsemaks.

Dirigent Valter Soosalu ütles Postimehele esmaspäeval, et väga põhjalikult ei ole ta jõudnud veel laulupidu oma peas läbi protsessida, aga lühidalt öeldes jäi ta peoga väga-väga rahule. «Just see, et nii suur inimhulk pidas vaatamata sajule vastu, tegi laulupeost niisuguse, nagu ta olema peakski,» ütles ta. Soosalu tõdes, et sadu ei tekitagi probleeme niivõrd dirigentidele kui just lauljatele ja pealtvaatajatele ning peo õnnestumiseks peavad nood end hästi tundma. «Aga mulle tundub, et sadu pigem tekitas kerget trotsi ja just sajule vastu pannes laulsime me veel võimsamalt, kui oleks võib-olla muidu laulnud,» sõnas ta.

Dirigent Aarne Saluveer sõnas, et lauluväljakul on toimunud imelisi asju ka varem, kuid mitte kunagi pole olnud midagi sellist nagu sel korral. «Ma ei ole mitte kunagi elus laulnud sellisel kombel «Ta lendab mesipuu poole» kui eile, kui me Taavi Eskoga käest kinni hoidsime. Oleme laulnud koos Tallinna üliõpilaste segakooris umbes aastast 1978 ja nüüd me tegime seda eile jälle. Mõtteid on palju,» ütles pikaaegne dirigent Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles